Porté Jó tanácsok

Ki is az a vőfély?

Valaha a rokonságból került ki egy rátermett, jól beszélni tudó férfi, aki vállalta ezt a megtisztelő feladatot. Ma lehet úgyszintén családi felkérés, hivatás vagy hobbi.

Akárhogy is műveli az ember, csak lelkiismeretesen és teljes oda adással szabad csinálni.

Ma egy lakodalom nem olcsó mulatság, tehát minden szolgáltatónak a maximumot kell nyújtania. Általában a családoknak nincs gyakorlata az esküvő szervezésben, ezért érdemes mihamarabb felvenni a kapcsolatot egy tapasztalt vőféllyel. Ekkor jövök én a képbe. Sok mindenben tudok segíteni, és sok gondot is le tudok venni a fiatalok válláról, hogy a nagy nap igazán róluk szóljon.

Kedves olvasó: Ha ön egy jó vőfélyt, szeretne, kérem, lapozzon tovább, de ha a legjobbat szeretné, akkor ne késlekedjen, hanem fogadjon fel vőfélynek.

Hogyan készüljünk?

Szeretnék egy pár jó tanácsot adni, az esküvő előkészületeihez, ezeket nem kötelező betartani de érdemes elolvasni.

A szervezés kezdetén. (kb. 1 évvel előtte)

A fiatalok életében fontos fordulópontot jelent, a házasságkötés. Ha eldöntöttétek, hogy megesküdtök, akkor kezdődhet a tervezés. A tervezésnél célszerű, ha mindkét család jelen van, és együtt beszélik meg a teendőket. Vegyük szemügyre a lakodalom legfőbb kellékeit: étterem, fotós, videós, zenekar, vőfély.

A szolgáltatók közt igen nagy a választék, ezért érdemes jól körül nézni, és jól választani. Nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb. Már ilyenkor nyugodtan kérjünk árajánlatot a különböző szolgáltatoktól, és ha valamelyik színpatikus, akár egy személyes találkozót is kérhetünk, és ha már ekkor szimpatikusnak találjuk, akkor érdemes le is foglalni, nehogy később, késő legyen már.

Mert minden ember életében, általában csak egyszer van esküvő, és mindenki azt szeretné, hogy az, tökéletes legyen.

Fél évvel előtte.

Elmenni az anyakönyvvezetőhöz és lefoglalni az esküvő időpontját. Ha ez megvan, akkor jöhetnek a szolgáltatók, akik még hiányoznak.

Étterem: Kérjünk részletes ár- és menüajánlatot. Beszéljük meg a vezetővel, hogy mit szeretnénk svédasztalra, és mit szolgáljanak fel. Vegyük figyelembe a választásnál, hogy legyen elegendő hely a táncra, ne legyen zsúfolt a terítés. Fontos a megfelelő italválaszték és jó, ha egy-egy különleges kívánságnak is eleget tudnak tenni.

Zenekar: A zenekar megválasztásánál a vegyük figyelemben a létszámot és a korosztályt. Kisebb létszám esetén elég egy kisebb terem, és egy jól felszerelt zenész. Nagyobb létszámnál már hívhatunk 3-4 tagú zenekart, a jobb hangulat érdekében. Ha túlnyomó többségben fiatalok vannak érdemes olyan zenekart választani, akik nem csak a hagyományos lakodalmas zenét játsszák, hanem a mai kor zenéiben is jártasak.

Fotós-videós: Kérjünk tőlük referencia anyagot, és annak alapján próbáljunk helyesen dönteni.

Vőfély: Ez lennék én 06-30-405-5390

Két-három hónappal előtte.

Tervezzük meg a meghívókat, és ha elkészültek, akkor jutassuk el a családoknak. A meghívót illik személyesen átadni, de nagy a távolság postán is feladhatjuk. Készíthetjük saját kézzel is, úgy egyedibb lesz.

Egy hónappal előtte.

Felhívni a vőfélyt kérni tőle egy személyes találkozót és ott megbeszélni vele az esküvő menetét. Nézzük meg, hogy a személyi igazolványunk nem jár vagy járt le, nehogy kellemetlen helyzetbe kerüljünk. Megrendelni a virágokat beleértve a menyasszonyi csokrot, és a kitűzőkről se feledkezzünk meg. Rendeljük meg a menyasszonyi tortát és az apró süteményeket.

Elérkezett végre a lakodalom napja!

A két családnál már a tetőfokára hág az izgalom, de azért pihenjen mindenki addig, amíg az ideje engedi. Általában, a lakodalom napján délelőtt szoktak elmenni fotózkodni a fiatalok, érdemes úgy megválasztani az időpontot, hogy ne kezdés előtt pár perccel érjünk vissza. A szertartások után fogadjátok a gratulációkat. A lakodalom alatt sokat táncoljatok, mert ha ti táncoltok, akkor a többiek is bátrabban csatlakoznak. A lakodalom végén a távozó vendégektől illik személyesen, elköszöni, és egy kis süteményt szoktak nekik csomagolni.

És ami a legfontosabb ezen a napon, az, hogy tessék mosolyogni, mosolyogni és mosolyogni!

Az oldalt készítette és fenntartjaMost 2, ma 18, összesen 452961 látogató, legutóbb 04:22:45 órakor.